قیمت خرید عمده 50 تا 100 متر : 109,900 تومان قیمت خرید عمده بالای  100 متر :99,900تومان اعمال تخفیف در صفحه پرداخت!

فروش ویژه بهار 1403 40 درصد تخفیف بهاره

کاربردهای پارچه مخمل/ ویژگی های مخمل

کاربردهای پارچه مخمل | ویژگی های مخمل

اگر به تاریخ منسوجات نگاهی گذار بیندازیم می بینیم که پارچه مخمل همواره به عنوان نمادی از مد، در این صنعت قدیمی حضور داشته است. در گذشته این پارچه را بیشتری به گرانی و کمیابی می شناختند و امروز به زرق و برق و راحتی! مخصوصا در فصل های سرد سال استفاده از پوشاک مخملی راهکار خوبی برای گرم نگه داشتن دمای بدن است بدون این که مجبور باشید لباس های ضخیم زیاد یا پالتوهای سنگین و دست و پاگیر بپوشید. اگر می خواهید با ویژگی های بیشتر پارچه مخمل و کاربردهای آن آشنا شوید ما را در این مطلب همراهی کنید.

 

پارچه مخمل چیست؟

پارچه مخمل یا velvet cloth نوعی پارچه با بافت نرم و لطیف است که از نخ‌های مختلفی مانند پنبه، پلی استر، نایلون یا پشم تولید می‌شود. این پارچه معمولاً دارای سطحی نرم با تراکم بالا و بافت مخملی بلند است که به آن ظاهری خاص و ‌احساسی متفاوت در لمس می‌دهد. این پارچه برای لباس‌ها، پوشاک، مبلمان و سایر محصولات با مصارف مختلف استفاده می‌شود.

 

پارچه مخمل؛ نمادی از شکوه در تمام دوران ها

از دوران باستان تا امروز، پارچه مخمل همواره یکی از نمادهای شکوه و زیبایی بوده است. در قرون وسطی، مخمل به عنوان نماد قدرت و ثروت شناخته می شد و تنها افراد ثروتمند اجازه داشتند تا از این پارچه لوکس و خاص استفاده کنند. اما امروزه، مخمل به عنوان نماد سلیقه و ذوق در دکوراسیون داخلی و مد و پوشاک هم شناخته می‌شود که کاربرد گسترده ای دارد.

در حال حاضر پارچه مخمل به عنوان متریالی بسیار لطیف و نرم، باعث افزایش رفاه و شکوه محیط‌های زندگی می‌شود. استفاده از مخمل در تزیینات داخلی و مبلمان، به اتاق‌ها حس لطافت و ثروت می‌بخشد، در حالی که در صنعت مد، لباس‌ها مخملی زیبایی و ظرافت را به این صنعت افزوده است. می‌توان گفت که مخمل در گذشته نماد قدرت بوده است اما امروزه با تغییر نگرش به سمت زیبایی، لطافت و راحتی، این پارچه توانسته است جایگاهی ویژه‌تر و محبوب‌تر به دست بیاورد و حتی برای امور روزمره هم استفاده شود.

 

مهمترین ویژگی های پارچه مخمل چیست؟

این پارچه ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که همیشه آن را از سایر پارچه های سنتی و جدید جدا می کند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • ساختار لطیف و نرم
  • داشتن طیف وسیعی از رنگ‌ها
  • سطح براق و جذاب
  • عمق رنگ
  • استحکام به علت ساختار دو لایه‌ای
  • عرضه در اندازه‌های مختلف

 

نحوه تولید پارچه مخمل در خط تولید کارخانجات

پارچه مخمل برای مصارف مختلف استفاده می‌شود به همین دلیل روش تولید آن نیز متفاوت است! این پارچه نرم و لطیف بافتی از نخ‌های مختلف است و معمولاً برای لباس‌های شیک، پوشاک مراسمی، مبلمان، پارچه‌های خانگی و حتی دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.دور روش معمول تولید این پارچه عبارتست از:

  1. بافت دولایه ای: در این روش دو پارچه به عنوان پایه در نظر گرفته می شود. پارچه ها را روبه روی هم می گذارند و نخ کرک را از هر دو عبور می دهند. در پایان کرک ها را با کمک تیغه از وسط برش می دهند تا دولایه پارچه مخملی به وجود آید. در ادامه برای یکدست کردن اندازه کرک ها در تمامی سطح پارچه، اصلاحات لازم انجام می شود.
  2. بافت سیمی: در این روش به الیاف نخ، سیمی اضافه و سپس هر دو با هم به پایه بافته می شود. در نهایت برش حلقه های دور سیم به وسیله تیغه هایی مخصوص، باعث به وجودآمدن بافت مخملی می شود.

 

ترکیبات پارچه مخمل

پارچه مخمل ابریشم در اصل به دلیل استفاده از الیاف طبیعی حاصل از کرم ابریشم شناخته می‌شود. چنین نوع پارچه‌ای کاملا نرم، لطیف و لمسه‌اش بسیار دلپذیر است. البته پارچه مخمل ابریشم خالص معمولا در دسترس نیست و بسیار کمیاب و گران قیمت است. در حال حاضر ترکیبات اولیه تولید این پارچه شامل موارد زیر است:

الیاف ریون

الیاف ریون پلیمری سنتزی است که از موادی چون سلولز استخراج می‌شود. این الیاف معمولاً نرم است و جذب رطوبت بالایی دارد. به همین دلیل برای تهیه پارچه مخمل، به عنوان یکی از ترکیبات اولیه استفاده می شود.

ترکیبی از ابریشم و الیاف ریون

الیاف ریون نیز به پارچه مخمل اضافه و با ابریشم ترکیب می گردد که باعث افزایش مقاومت و دوام محصول نهایی می شود.

ویسکوز

نخ ویسکوز نیز از سلولز به دست می‌آید و خواصی شبیه به پنبه یا ابریشم دارد. این الیاف معمولاً نرم و لطیف است و برای تهیه پارچه‌های مختلف از جمله مخمل استفاده می‌شود.

استات

استات علاوه بر الیاف سلولوزی، می‌تواند به عنوان یک الیاف ترکیبی برای افزایش براقیت و استحکام پارچه مخمل به کار رود. علاوه بر موارد بالا از الیاف موهر یا پنبه، کتان و پشم نیز بسته به نرمی و لطافت آن در تولید پارچه مخمل استفاده می شود.

 

استفاده از پارچه مخمل برای پوشاک

پارچه مخمل علاوه بر کاربرد در لباس مردانه و بچه گانه مانند کت، شلوار و… با بافت نرم، ظاهر فریبنده و جذابی که دارد برای دوخت انواع لباس‌های زنانه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع پارچه برای ایجاد ظاهر لوکس، گرم و زیبا در موارد زیر استفاده می شود:

  • دوخت دامن
  • دوخت لباس مجلسی
  • دوخت کت
  • دوخت جلیقه و…

 

کاربرد پارچه مخمل در انواع منسوجات

استفاده از این پارچه برای دوخت منسوجات خانگی مانند روتختی و پرده‌ها بسیار رایج است. از آنجایی که این پارچه ظاهر لطیف و شیکی دارد، گزینه محبوبی برای دکوراسیون منازل به شمار می رود. بطورکلی کاربردهای مخمل در منسوجات خانگی عبارتند از:

پرده

پارچه مخمل برای دوخت پرده‌ها استفاده زیادی دارد. پرده مخملی به دلیل ظاهر لطیف و مخملی، انعکاس نور کمتری دارد و فضای منزل را تبدیل به محیطی گرم‌ و شیک‌ می‌کند.

 

روتختی

این پارچه برای دوخت ملافه‌ها و روتختی‌های لوکس در منازل، خوابگاه‌ها، مهمانسراها و  هتل ها و… نیز کاربرد دارد. ایجاد یک حس لطیف و شیک در اتاق خواب با کمک این پارچه ، جذابیت و زیبایی چشم نوازی به محیط می‌دهد.

 

مبلمان

در صنایع مبلمان سنتی و مدرن، از این پارچه استفاده می‌شود تا به نوعی احساسی از راحتی و لوکس بودن را منتقل کند. این نوع مبلمان معمولاً در دکوراسیون‌های لوکس و کلاسیک استفاده می‌شود.

 

روبالشی

کاربرد پارچه مخمل برای روکش‌های بالش یا صندلی‌ها، به دلیل نرمی، دوام و جلوه ظاهری آن رایج است.

 

کوسن

از کوسن به عنوان اکسسوری زینتی در کنار مبلمان یا صندلی‌ها استفاده می‌شود تا راحتی بیشتری برای نشستن افراد فراهم کند. پارچه مخمل برای دوخت کوسن‌های دکوراتیو نیز استفاده می‌شود. کوسن‌های مخملی با ظاهر شیک و لطیف خود به دکوراسیون داخلی فضای خانه ها شکوه و جلوه ای زیبا می‌دهد.

 

سرویس خواب نوزاد

در سرویس خواب نوزادان از این پارچه برای دوخت قنداق، تشک، پتوهای نرم و سایر اکسسوری های سرویس خواب نوزاد استفاده می شود، تا هم کودک محفوظ بماند و هم حس آرامش، لطافت و راحتی را دریافت کند.

 

مزایا و معایب پارچه مخمل چیست؟

اگر به هر منظوری قصد خرید پارچه مخمل پورشه را دارید ابتدا مزایا و معایب آن را بشناسید و بعد ببینید آیا با کاربرد مورد نظر شما سازگار است یا نه. ما در ادامه مطلب نقاط مثبت و منفی این پارچه را برای شما آورده ایم تا تصمیم مطمئنی بگیرید و در نهای از دوخت این پارچه برای هر هدفی که در نظر دارید راضی باشید.

مزایا:

  • شیک و لوکس بودن: این پارچه به دلیل بافت درخشان و نرمی خود، ظاهری متفاوت و شیک دارد.
  • عایق حرارتی: بافت این پارچه قابلیت نگه داشتن حرارت را در خود دارد، بنابراین می‌تواند یک عایق حرارتی موثر مخصوصا در فصل های سرد سال برای پوشاک یا برای جلوگیری از اتلاف انرژی برای پرده و سایر محصولات باشد.
  • دوام و ماندگاری: این پارچه از دیرباز به دوام بالا شناخته می شود و مواد تشکیل دهنده آن با هر ترکیبی مقاومت خوبی در برابر سایش و پارگی ارائه می دهد.

 

معایب:

  • حساسیت به فشار: این پارچه به سرعت علامت فشار و فشارهای دائمی را می‌گیرد که می‌تواند باعث کش آمدن یا پهن تر شدن سطح آن شود.
  • پرزدار: حالت پرزدار پارچه مخمل باعث می شود پرز، مو و حتی گرد و خاک را به خود جذب کند. لبه های خام و برش خورده پارچه مخمل نیز پرز زیادی می دهد و گاهی مخصوصا برای خیاطان دردسر ساز است.
  • مراقبت و نگهداری: این پارچه به دلیل ساختار لطیف، نیازمند مراقبت و نگهداری ویژه است و نسبت به برخی پارچه ها باید زمان و دقت بیشتری به شستشو و نظافت آن اختصاص دهید.
  • نحوه شستشو: برخی از انواع این پارچه مخصوصا پارچه هایی که درصد ابریشم خالص آن بالاست قابلیت شستشوی آسانی ندارد و نیازمند نگهداری‌ ویژه ای است.
  • امکان خرابی پارچه: در اثر عواملی چون دوخت اشتباه،رطوبت، حرارات بیش از حد اتو، سنجاق زدن و… احتمال آسیب دیدن این نوع پارچه بالاست.

 

پایان

شما در این مطلب با این پارچه آشنا شدید. همچنین اطلاعاتی درباره مهمترین ویژگی ها و کاربردهای این پارچه کسب کردید. همانطور که عنوان شد بافت نرم و خاص آن باعث می شود مهمترین کاربرد پارچه مخمل به‌طور عمومی برای لباس‌ها و پوشاک مجلسی، پوشاک عروس، پرده و دکوراسیون داخلی منازل استفاده شود. در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

تا اینجا 2 نفر امتیاز داده
اگه خوشت اومد به اشتراک بزار!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

برای ورود یا عضویت فقط کافیه شماره ت رو تایید کنی!